Eetbare wilde planten - 200 soorten herkennen en gebruiken - van auteurs Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthman, Roland Spiegelberger.

Steffen Fleischhauer, Jurgen Guthman, Roland Spiegelberger
978-90-77463-25-3
  • 1 à 2 werkdagen
200 eetbare wilde planten herkennen en gebruiken

Alles wat je nodig hebt voor een verantwoorde ontdekkingsreis met eetbare wilde planten.

Compleet, doorwrocht en toch nog compact, met 

  • Volop duidelijke foto's en tekeningen (met beschrijving van de plantkenmerken) om de planten te herkennen,
  • Globale beschrijving waar ze in Nederland en België te vinden zijn,
  • Een beschrijving van de inhoudsstoffen,
  • Beschrijving welk deel van de plant je op welk moment kunt eten en hoe (bijv blad van mei tot juni rauw, vanaf juli gestoomd of gestoofd, wortel december, zaad als knabbeltje of kiemgroente) en tips voor welke gerechten ze zich lenen,
  • Indicatie van de smaak,
  • Korte beschrijving van de geneeskrachtige werking,
  • Beschrijving van giftige planten waarmee verwisselingsgevaar bestaat,
  • Overzichtelijke kalender, waarin je kunt aflezen welk deel van welke plant op welk moment te oogsten is.

Volgepakt met informatie, zodanig dat je vol vertrouwen je ontdekkingstocht naar eetbare natuur kunt beginnen of voortzetten, en toch nog handzaam genoeg om onderweg mee te nemen, als je dat zou willen.
Ingenaaid, 248 pags., index, kleurenfoto's en plantentekeningen.  Kijk hier alvast in het boek.

Kijk hier voor een uitgebreide recensie, met dank aan Norbert Mergen.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__