herstellende_landbouw_web

Herstellende landbouw

Mark Shepard
ISBN 978-90-62245-33-8
    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Agro-ecologie voor boeren, burgers en buitenlui

We hebben deze titel van uitgeverij Jan van Arkel toegevoegd aan ons assortiment als service aan onze Anastasia-lezers.

Dit boek gaat over landbouw. Over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als de hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen. Dat impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur én resulteert in een gezonde bedrijfsstructuur met perspectief voor de lange termijn.

“De hazelnoten waren al van de struiken geoogst, net als de kersen, moerbeien, kiwi's en peren. Er werd een schat aan appels, rood en goud, in kuubskisten verzameld. Vlakbij hingen de tamme kastanjes te rijpen. Stierkalveren graasden op het rijke weiland en verderop zochten varkens snuffelend naar gevallen hazelnoten. Ik liep over een werkzaam, voedselproducerend agrarisch bedrijf. Een boerderij met een zachte, rijke bodem, water, en een schat aan plantaardig en dierlijk leven, zelfs kikkers! Deze plek, New Forest Farm, was vijftien jaar eerder ook zo'n barregronds maïsveld geweest, maar ze was omgevormd, genezen met onze hulp, en hersteld naar een productievere staat.”

 

Mark Shepard heeft vele jaren ervaring met deze wijze van boeren en heeft een bloeiend agrarisch bedrijf opgebouwd. Dit boek biedt een handleiding om in verschillende situaties productief te kunnen zijn en laat zien hoe zowel de gewasopbrengst, de inkomstenstroom als ook de biodiversiteit profiteren van deze agro-ecologische insteek.
Een herademende agrarische aanpak voor planeet, consument en boer.