Vladimir Megre
Vladimir Megre

Megre, Vladimir

    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
  • Beschrijving
Vladimir Megre (1950) is schrijver tegen wil en dank. Hij is een gerenommeerd zakenman en voorzitter van de Interregionale Associatie van Ondernemers in Siberië. In 1994 en '95 organiseerde hij twee grootschalige commerciële expedities over de rivier de Ob in Siberië. Deze expeditie kreeg veel aandacht in de Siberische pers. Deze onderneming riep de nodige vragen op bij degenen die Megre kenden; wat bracht deze geslaagde zakenman ertoe om zoveel geld te steken in deze, verre van winstgevende, onderneming?

Het antwoord is wellicht te vinden in deze reeks, getiteld De rinkelende dennen van Rusland. De auteur heeft aan de expedities iets overgehouden dat niet in geld is uit te drukken. De woorden die hij op papier heeft gezet, hebben een overweldigende reactie opgeleverd bij het Russische, en inmiddels ook het internationale publiek.

De auteur zelf zegt er het volgende over: ‘ik ben geen schrijver en heb absoluut geen ervaring met schrijven, anders dan zakelijke epistels. Ik moet me bij de lezers dan ook verontschuldigen voor mijn schrijfstijl. Dit boek is niet onder te brengen in categorieën als sociale of politieke journalistiek, en evenmin is het fictie, noch valt het onder te brengen in de categorie fantasy of avontuurlijke verhalen, ook al zou je dat kunnen denken door de fenomenale en fantastische gebeurtenissen die ik beschreven heb. Ik heb nog niet kunnen vaststellen tot welk het genre het precies behoort. Deze reeks is mijn relaas over een bijzondere vrouw en haar vermogen om een man, en de ziel van deze man, te helen'.

E-books van Vladimir Megre in het Engels zijn te bestellen via de site van de auteur en via Amazon