Boutenko, Victoria

    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
  • Beschrijving

Victoria Boutenko heeft een hele reeks boeken op haar naam staan, waarvan Groen voor het Leven en Groene Smoothie Revolutie nu in het Nederlands zijn uitgebracht. Ze is bekend als kok van verfijnde rauwe gerechten, geeft (internationaal) lezingen over gezond leven en eten, is onderzoeker, kunstenaar en uitvinder. Door haar werk zijn wereldwijd miljoenen mensen groene smoothies gaan drinken. Ze is van oorsprong Russin, en woont sinds de perestrojka in de VS, in Ashland, Oregon.

Toen Victoria Boutenko en haar gezinsleden kampten met de bekende welvaartsziekten, en de artsen niets meer konden bieden, begon ze zich te verdiepen in alternatieve geneeswijzen en belandde zo op het spoor van gezonde voeding. Met de overstap naar ‘rauwe’ voeding keerde de gezondheid terug in het gezin, maar na zeven jaar ‘rauw’ bleek er toch nog iets te ontbreken.

Victoria's onderzoek naar optimale voeding werd vervolgd. Ze kwam tot de ontdekking dat haar raw food menu teveel vetten (en met name Omega-6) en te weinig bladgroen bevatte. 

Na enig experimenteren vond ze een manier om de noodzakelijke hoeveelheid bladgroen gemakkelijk en lekker eetbaar te maken: door het samen met fruit te blenden tot een groene smoothie. In dit boek deelt ze haar opmerkelijke ontdekkingen over het belang van geblend bladgroen met fruit.

Dat Victoria’s boeken in vele talen zijn uitgebracht is geen wonder. Ze stelt zichzelf fundamentele vragen over voeding en gezondheid, gaat op onderzoek uit en verstaat de kunst om de lezer in heldere bewoordingen te laten meegenieten van de – verrassend simpele – antwoorden.

Lees Victoria's website