Oog van de Centaur

Barbara Hand Clow
978-90-77463-02-4
    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur: Barbara Hand Clow
ISBN 978-90-77463-02-4 | soft cover | 256 pagina's | illustraties Angela Werneke | uitgebreide bibliografie

Kronieken van de Geest, deel 1

In de Kronieken van de Geest herschrijft Barbara Hand Clow vanuit toestanden van verruimd bewustzijn de menselijke geschiedenis. In deze herziening van de geschiedenis krijgen gevoelens en bewustzijn, de aarde en de kosmos, het mannelijke en het vrouwelijke, planten, dieren en stenen, deze dimensie en andere dimensies, een plaats. Clow maakt ons op intieme wijze deelgenoot van het leven in oude geavanceerde culturen, aarde/hemel rituelen, heilige krachtplaatsen en de rol van aardetempels. Ze werpt nieuw licht op zin en zinloosheid, apathie en vervulling, ontworteling en verbinding, macht, geweld en seksueel misbruik en de ontwikkeling van die thema’s in de loop van de tijd. De gepassioneerde verhalen hebben de kracht om verwondering, verbazing, irritatie en afschuw op te roepen, en onze sluimerende magische en mythische krachten tot leven te wekken. De trilogie is een uitnodiging tot een grondige zelfbespiegeling over wie wij zijn en wat we met onze vrije wil doen.

Oog van de Centaur – deel 2 van de Kronieken van de Geest
'Het heeft me nooit wat uitgemaakt of de vorige levens die ik tegenkwam feitelijke vorige levens waren of dat er een verwoording van onbewuste behoeften plaatsvond’, aldus Barbara Hand Clow. Wat telt voor haar, is dat deze reizen in bewustzijn waarvan ze verslag uitbrengt in de Kronieken van de Geest, haar helpen om oude trauma’s die de kop opsteken in het huidige leven, vanuit een ruimer perspectief te bezien en op te lossen. Wat telt is dat ze eerdere inwijdingen, ervaringen in hoger bewustzijn, weer kan integreren in haar huidige persoonlijkheid, en dat ze de ogenschijnlijke kloof tussen lichaam en geest, verstand en intuïtie, mannelijk en vrouwelijk, materie en bewustzijn kan overbruggen en de verbinding met andere dimensies en het onnoembare weer deel kan maken van haar leven.
Omdat de reizen worden afgelegd in toestanden van verruimd bewustzijn – de innerlijke antenne wordt afgestemd op andere golflengtes – kan de lezer de rituelen, denk- en zijnswijzen van oude, hoogontwikkelde culturen van binnenuit meebeleven, door mee te kijken en te voelen in het leven van onder meer de Egyptische priester, de Kretenzische priesteres, de Druïde, en de Atlantiër. Maar deze reis door de geschiedenis gaat niet alleen langs priesterlijke bestemmingen. Ook de minder prominente levens als dat van de koopman, de prostituee, de boer, de Renaissance-astronoom en de vrouw uit het Victoriaanse tijdperk worden aangedaan.
De rangschikking van de inhoud van het boek is niet chronologisch, maar volgt de gevoelswaarde van gebeurtenissen kriskras door de tijd, uiteenlopend van verbondenheid, dienstbaarheid en vervulling tot ontworteling, apathie, onverschilligheid en zinloosheid van het bestaan. Het verhaal laat bovendien zien hoe we gevoelens en emoties uit het huidige leven kunnen gebruiken als bakens voor het navigeren in het bewustzijn van alle tijd, om uiteindelijk in onze tijd weer contact te kunnen maken met een passie voor het leven zelf.'