Hart van de Christos

Barbara Hand Clow
978-90-77463-01-7
    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur: Barbara Hand Clow
ISBN 978-90-77463-01-7 | soft cover | ingenaaid | 288 pagina's | illustraties Angela Werneke | uitgebreide bibliografie

Kronieken van de Geest, deel 2

In deel twee van de Kronieken van de Geest zet Barbara Hand Clow haar ontdekkingsreis door het menselijk geheugen voort. En niet alleen het menselijk geheugen? Wie zijn wij? Wat is ons bewustzijn? En als het waar is dat we onze eigen werkelijkheid scheppen, zoals tegenwoordig vaak beweerd wordt, waarom staan we dan op de rand van ecocide? Waarom is er nog geweld, seksueel misbruik, hebben we massavernietigingswapens en armoede op deze wereld?

Hart van de Christos is een sjamanistische, transmuterende reis door de onderwereld, om licht te brengen in iedere schaduw die ooit deel heeft uitgemaakt van de menselijke ervaring op deze planeet. Om de verschrikkingen te helen, te ontdekken dat slachtoffer en dader één zijn, en te zien dat we inderdaad onze eigen werkelijkheid scheppen.

Hart van de Christos gaat over evolutie, over de relatie tussen de mensen en de goden, over het goddelijke dat de incarnatiecyclus inging, over de geschiedenis van de vrije wil, en over het misbruiken, weggeven en opnieuw aanvaarden van onze macht. Het gaat over de Oude en de Nieuwe Wereld, over de ontwikkeling van de linkerhemisfeer van de hersenen en de dringende noodzaak tot herstel van het evenwicht met de rechter hemisfeer. Het gaat over de rol van aardetempels en piramides. Over het ademen met God. Het gaat over het heilige huwelijk, faustiaanse verdragen, kruisiging en wedergeboorte. Het gaat over bewustzijn, van mannen en vrouwen, van kinderen en dieren en stenen, van de aarde en de kosmos zelf. Het gaat over een weg naar heelwording, het terugvinden van de magische en mythische delen van de psyche, en het vinden van de Christos... in ons eigen hart.

 

In de Kronieken van de Geest herschrijft Barbara Hand Clow vanuit toestanden van verruimd bewustzijn de menselijke geschiedenis. In deze herziening van de geschiedenis krijgen gevoelens en bewustzijn, de aarde en de kosmos, het mannelijke en het vrouwelijke, planten, dieren en stenen, deze dimensie en andere dimensies, een plaats. Clow maakt ons op intieme wijze deelgenoot van het leven in oude geavanceerde culturen, aarde/hemel rituelen, heilige krachtplaatsen en de rol van aardetempels. Ze werpt nieuw licht op zin en zinloosheid, apathie en vervulling, ontworteling en verbinding, macht, geweld en seksueel misbruik en de ontwikkeling van die thema’s in de loop van de tijd.  De gepassioneerde verhalen hebben de kracht om verwondering, verbazing, irritatie en afschuw op te roepen, en onze sluimerende magische en mythische krachten tot leven te wekken. De trilogie is een uitnodiging tot een grondige zelfbespiegeling over wie wij zijn en wat we met onze vrije wil doen.