Boek 5 Anastasia
Boek 5 Anastasia

Wie zijn wij?

Vladimir Megre
978-90-77463-13-0
    Levertijd:1 à 2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur: Vladimir Megre
ISBN: 978-90-77463-13-0 | soft cover | ingenaaid | 221 pagina's
Deel 5 van De rinkelende dennen van Rusland

 

Je bent vrij, je bent vrij, en iedere mens is voor zichzelf een schepper.
Uit deel 5, hoofdstuk 1, Twee beschavingen
We hebben allemaal haast, we zijn constant bezig om ergens te komen of iets te bereiken. Ieder van ons wil zijn grote liefde tegenkomen, een gezin stichten, gelukkig leven. Maar of er velen van ons zijn die erin slagen het gewenste ook te realiseren?
Waar hangt onze tevredenheid of ontevredenheid over het leven van af? Wat bepaalt ons succes of ons falen? Wat is de zin van het leven van ieder mens afzonderlijk en van de mensheid als geheel? Wat wacht ons in de toekomst?
Al sinds jaar en dag houden deze vragen de mensheid bezig, maar nog nooit heeft iemand er een duidelijk antwoord op gegeven. Zou het niet boeiend zijn om te weten in wat voor land we over vijf of tien jaar leven ? Of in wat voor wereld onze kinderen zullen wonen? Maar we weten het niet, we zijn waarschijnlijk niet eens in staat ons een voorstelling te maken van onze eigen toekomst, omdat we immers zo haastig op weg zijn ... maar waarnaartoe?
Het is ongelofelijk maar waar: voor het eerst dat ik een welomlijnd beeld van de toekomst van ons land kreeg, kwam dit niet van wetenschappers of politici, maar van Anastasia, de kluizenares in de taiga. En niet alleen schetste zij het beeld van een prachtige toekomst, ze toonde ook de haalbaarheid ervan met klinkende argumenten aan, zelfs al voor onze huidige generatie. In feite heeft ze me het ontwerp voor de ontwikkeling van ons land gepresenteerd.
'...en elk oordeel is geweld tegen een persoon, en staat gelijk aan vrijheidsberoving.'
In dit vijfde boek in de reeks schetst Vladimir Megre, aan de hand van zijn belevenissen met Anastasia, het ontstaan van een schitterende toekomst, een ongekende wereld die binnen handbereik is van eenieder die er warm voor loopt: inspirerend, hoopgevend en haalbaar.
Velen van ons zien de natuur als iets dat losstaat van onszelf; als decor, als een omgeving waar we onze vakantie doorbrengen, of gaan wonen als we rijk zijn of gepensioneerd. En velen van ons zijn het leven in de grote stad, het werken in gebouwen met airco, en het eten van genetisch gemanipuleerd voedsel als 'natuurlijk' gaan beschouwen – net zo 'natuurlijk' en onvermijdelijk als milieuvervuiling, oorlog en de aanwezigheid van verwoestende wapentechnologieën. In Wie Zijn Wij? zet Anastasia die omgekeerde wereld weer rechtovereind.
In Schepping hebben we kunnen lezen hoe het – in den beginne – bedoeld was, en in Wie Zijn Wij? kunnen we ons laven aan een beeld van hoe het kan worden. En zo kan het worden op deze Aarde als we in staat zijn ons allereerst een voorstelling te maken van een prachtige wereld, en dan de inspiratie en de daadkracht hebben om te werken aan de verwezenlijking daarvan.
Anastasia laat ons zien dat zo'n betere en leefbare wereld geen utopie hoeft te zijn, dat het alleszins haalbaar is om in harmonie en zonder zorgen te leven, en dat we de tijd die dan beschikbaar komt, kunnen gebruiken voor zaken die ons vervullen van vreugde en die voldoening geven. De ontplooiing van onze sluimerende, nog-niet-ontwikkelde vermogens zou daar wel eens een belangrijk onderdeel van kunnen zijn.