Groene Smoothie Revolutie

Victoria Boutenko
978-90-77463-18-5
    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Auteur: Victoria Boutenko
ISBN: 978-90-77463-18-5 | 192 pagina's | index

Subtitel: radicale omslag naar een natuurlijke gezondheid

Dé manier om zonder op dieet te gaan te zorgen dat je je lichaam van voldoende vitale voedingsstoffen voorziet, en nog lekker ook.

De 'uitvinder' van de groene smoothies, Victoria Boutenko, heeft met haar revolutionaire ontdekking al miljoenen mensen geïnspireerd.  Met de simpele toevoeging van de groene smoothie aan je eetpatroon ontketen je een revolutie in je lichaam !

Met 200 heerlijke recepten, van zoete tot hartige tot supergroene smoothies, groene soepen en desserts. Victoria geeft wereldwijd workshops, deze recepten zijn de lievelingsrecepten van de deelnemers.

Dankzij het pionierswerk van Victoria Boutenko is het eten van voldoende fruit en groente niet langer een opgaaf. Het dagelijks drinken van versbereide groene smoothies, als een simpele en krachtige toevoeging aan het vertrouwde eetpatroon, heeft voor miljoenen mensen geleid tot een revolutionaire verbetering van hun gezondheid en vitaliteit. Victoria Boutenko heeft met haar werk een wereldwijde groene smoothie revolutie ontketend.

Smoothies zijn tegenwoordig algemeen bekend. Groene smoothies verschillen van ‘gewone’ gezonde smoothies in de zin dat ze voor een belangrijk deel uit groene bladgewassen bestaan. Bladgroen bevat vrijwel alle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en zich te vernieuwen. Voor opname in het lichaam moeten echter de celwanden van de bladeren worden opengebroken: door goed te kauwen en door de inwerking van het maagzuur. De meeste mensen kauwen onvoldoende, en sinds de invoering van bewerkte voeding hebben we veelal een te laag maagzuurgehalte om rauwe groene voeding goed te kunnen verteren. Pureren we het bladgroen in een krachtige blender, dan kunnen deze vitale voedingsstoffen wél gemakkelijk worden opgenomen. De combinatie met fruit maakt de groene smoothie supergezond én lekker.

· Groene smoothies zijn gemakkelijk en snel te bereiden in overeenstemming met de seizoenen.
· Groene smoothies laten zich gemakkelijk inpassen in ieder voedingspatroon.
· Groene smoothies vullen voedingsstoffentekorten aan, bevorderen stabiele bloedsuikerwaarden en verbeteren het maagzuurgehalte.
· Groene smoothies geven een verzadigd gevoel en helpen onbedwingbare eetbuien in te tomen.
· Groene smoothies verhogen de vitaliteit, bevorderen een goede nachtrust en verminderen de behoefte aan slaap.
· Ook veel ‘on’-kruiden zoals paardenbloem en zevenblad lenen zich vanwege hun hoge voedingsstoffengehalte uitstekend voor groene smoothies en zijn bijna overal ter wereld voorhanden.
· Groene smoothies zijn bovendien heel geschikt voor reinigingskuren.
Groene Smoothie Revolutie bevat 200 recepten voor groene smoothies, van zoet tot hartig en supergroen, voor ‘beginners’, kinderen, doorgewinterde smoothie-drinkers en zelfs huisdieren, en biedt daarmee volop inspiratie voor het bereiden van groene smoothies met ingrediënten die ons de voedingsstoffen geven waarnaar ons lichaam hunkert.

Op de cover:
‘Dit boek is baanbrekend en het komt als geroepen voor een bevolking waarvan de gezondheid wordt bedreigd door een overvloed aan hoogbewerkt voedsel. In natuurgeneeskundige zin zijn in deze nieuwe recepten de belangrijkste ingrediënten voor genezing te vinden — enzymen, aminozuren, vezels, mineralen, antioxidanten en nog veel meer. In Victoria Boutenko zijn een ongebreidelde nieuwsgierigheid en een briljante geest verenigd. ... Beleef je eigen groene smoothie revolutie! Het is misschien wel het belangrijkste boek dat je dit jaar aanschaft!’
—Ariel Policano, natuurgeneeskundig arts
‘Victoria Boutenko’s heldere, simpele, meesterlijke concept is zo waardevol, zo krachtig – we kunnen ervan uitgaan dat de hele gezondheidswereld binnen niet al te lange tijd op zijn grondvesten staat te schudden.’
-Thomas C. Chavez, homeopaat en auteur van Body Electronics