Vers bladgroen bevat alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven of te worden en zich voortdurend te vernieuwen.
Veel mensen zijn niet echt dol op bladgroen. Victoria legt uit waarom dit zo is en laat zien dat door het pureren van bladgroen met fruit in de blender het bladgroen niet alleen lekker maar ook lichtverteerbaar wordt, zodat we alle vitaminen, mineralen, sporenelementen, hoogwaardige eiwitten, enzymen, vezels, antioxidanten en omega-3 vetzuren binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft.
Toen Victoria Boutenko en haar gezinsleden kampten met de bekende welvaartsziekten, en de artsen niets meer konden bieden, begon ze zich te verdiepen in alternatieve geneeswijzen en belandde zo op het spoor van gezonde voeding. Met de overstap naar ‘rauwe’ voeding keerde de gezondheid terug in het gezin, maar na zeven jaar ‘rauw’ bleek er toch nog iets te ontbreken.
Victoria startte een onderzoek naar het eetpatroon van chimpansees, die qua DNA sterke overeenkomst vertonen met mensen, en die resistent blijken tegen allerlei levensbedreigende ziekten die in de westerse wereld veel voorkomen. Ze ontdekte dat eenderde van de voeding van chimpansees uit bladgroen bestaat. Na enig experimenteren vond ze een manier om de noodzakelijke hoeveelheid bladgroen gemakkelijk en lekker eetbaar te maken: door het samen met fruit te blenden tot een groene smoothie. In dit boek deelt ze haar opmerkelijke ontdekkingen over het belang van geblend bladgroen met fruit.
Dat Victoria’s boeken in vele talen zijn uitgebracht is geen wonder. Ze stelt zichzelf fundamentele vragen over voeding en gezondheid, gaat op onderzoek uit en verstaat de kunst om de lezer in heldere bewoordingen te laten meegenieten van de – verrassend simpele – antwoorden.
Aan bod komt onder meer: de helende kracht van chlorofyl, het verschil tussen knolgroenten en bladgroen, de hoge voedingswaarde van eetbare ‘onkruiden’, de eiwitrijkdom van bladgroen, het belang van maagzuur en de invloed van groene smoothies op het maagzuur, hoe bladgroen het lichaam basischer maakt, waarom groene smoothies bloedsuikerdips voorkomen en hongeraanvallen beteugelen, en bladgroen als bron van de essentiële omega-3 vetzuren. De lezer krijgt voldoende inzichten aangereikt om zelf proefondervindelijk aan de slag te gaan om eigen gezondheid en welbevinden te optimaliseren.
Op de cover:
Dit standaardwerk over groene voeding is een rijke bron van vaak verrassende informatie. Het is geschreven voor eenieder die gezond wil eten zonder concessies te doen aan de smaak en zonder meteen de eigen levensstijl te hoeven veranderen.
‘Groen voor het Leven is een revolutionair maar simpel idee, waarvoor de tijd is aangebroken. Het is inspirerend en een belangrijke hulpbron voor lezers die gezonder willen leven.’
-Midwest Book Review
‘Als ik één ding geleerd heb, in de ruim 35 jaar dat ik werkzaam ben als psychiater en docent aan de Harvard Medical School, dan is het wel dat menselijk gedrag heel moeilijk te veranderen is. Nu overtuigt Victoria Boutenko me van het tegendeel. … Na dertig dagen groene smoothies zul je je anders voelen en anders over jezelf denken. Geen gering resultaat voor één klein boek.’ — A. William Menzin MD, Harvard Medical School, uit het voorwoord. ‘Victoria Boutenko’s heldere, simpele, meesterlijke concept is zo waardevol, zo krachtig – we kunnen ervan uitgaan dat de hele gezondheidswereld binnen niet al te lange tijd op zijn grondvesten staat te schudden.’
-Thomas C. Chavez, homeopaat en auteur van Body Electronics
‘Victoria, het is je weer gelukt! Ik vind je nieuwe boek fantastisch. Het gaat zeker miljoenen mensen gezondheid brengen, risico’s van degeneratieve ziekten voor volgende generaties verminderen, en het leven voor ieder van ons nu een stuk gemakkelijker maken. Verplichte literatuur!’
-Dr. Ruza Bodganovich, auteur van The Cure is in the Cause